200 g värsket lõhet (varem sügavkülmutatud ohutuse tagamiseks)
1 küps avokaado
1 laim
Idud (valikuline, serveerimiseks)
Purustatud pähklid (nt mandlid või kreeka pähklid)
Extra virgin oliiviõli
Sool ja pipar maitse järgi
Värsked ürdid (nt piparmünt või koriander)
Giuseppe Giusti valge palsamiäädikas
VALMISTA LÕHE
Haki lõhe peeneks terava noaga. Maitsesta see sortsu extra virgin oliiviõliga, poole laimi mahlaga, soola ja pipraga. Sega ettevaatlikult ja lase segul umbes 10 minutit külmkapis maitsestuda.
VALMISTA AVOKAADO
Koori ja viiluta avokaado õhukeselt. Et vältida tumenemist, pintselda viilud kergelt laimimahlaga.
PANE ROOG KOKKU
Kasuta ümmargust vormi või metallist rõngaslõikurit, et vormida lõhetartar taldrikule.
Aseta avokaadoviilud ühtlaselt lõhekihi peale.
Keskele pane laimiviil ja kaunista paari lõhekuubiku ning idudega.
VIIMISTLE JA SERVEERI
Puista peale purustatud pähkleid ja lisa mõned piparmündi- või koriandrilehed värskuse andmiseks.
Lõpetuseks nirista peale Giusti valget palsamiäädikat, mis toob esile kõigi koostisosade maitsed, lisades roale õrna magusa-hapuka tasakaalu.
Serveeri koheselt!